Werken als ouder

We weten allemaal dat het ouderschap in principe een fulltimebaan is. Het is natuurlijk nog veel meer dan dat en er zijn een hoop dingen anders dan bij een ‘gewone’ fulltimebaan. Zo houdt het werk niet op na vrijdag vijf uur. Maar over het algemeen zien we het niet als ‘werk’. Het verzorgen en opvoeden van je kind is prioriteit nummer 1. Maareh, daarnaast nog werken? Is dat een idee? In deze blog zet ik de opties en voor en nadelen voor je op een rijtje. Lees je mee?

Wel of niet werken

Allereerst begint dit natuurlijk bij de vraag of je wel of niet moet werken. Als dit geen absolute noodzaak is, volgt de vraag of je dat wel of niet wilt. En waarom. Als je het gevoel hebt dat het moet om sociale standaarden dan zou ik maar snel je keuzes overwegen. Daar wordt namelijk niemand gelukkig van. Maar als je het idee hebt dat een baan iets toevoegt aan je leven, als je bepaalde kwaliteiten wilt ontwikkelen of gebruiken, kan ik dat alleen maar aanmoedigen. De keuze is dan gezond genomen en weloverwogen. Keuzes gebaseerd op angst lopen vaak alleen maar op ellende uit.

Parttime of fulltime

Vervolgens komt de vraag of je parttime of fulltime moet gaan werken. Het verschil is hele dagen, de hele week. Of halve dagen, op sommige dagen etc. Deze keuze is erg afhankelijk van de zorg die jouw kindje nodig heeft en die jijzelf wilt bieden. Maar het is ook afhankelijk van het soort werk dat je wilt doen en de reden om te werken. Ik raad af om hele dagen weg te zijn tot je kindje drie jaar is. In deze tijd is dagelijks veel tijd met een ouder cruciaal. Maar daarna komt de schoolleeftijd er al snel aan en dan kan jij best een paar uurtjes bijverdienen en even het huis uit zijn.

Wat voor werk?

Als laatste komt dan de vraag over wat voor soort werk je zou willen doen. Waarschijnlijk heb je hier allang over nagedacht en misschien zelfs je keuze om wel of niet te werken op gebaseerd. Als je het niet weet maar wel graag op een werkvloer bezig wilt zijn en op die manier bij wilt dragen aan de maatschappij kan je ook kijken bij vacatures Ridderkerk. Dan heb je de banen in dat deel van het stadium in ieder geval voor het uitkiezen.

Geef een reactie