Voordelig een inloopdouche kopen

Als aannemer renoveer ik met enige regelmaat badkamers bij particulieren. Ik doe dat soort klussen graag, omdat ik er goed aan kan verdienen. Het is alleen soms best lastig overeenstemming te bereiken met klanten. Een badkamerrenovatie is voor veel mensen een grote klus, waar ze veel geld aan kwijt zijn. De keuzes die ze maken vinden ze erg belangrijk, terwijl ik juist snel wil beginnen met de werkzaamheden. Ik moet ook afstemmen met klanten welke artikelen, zoals een toiletpot, wastafel en inloopdouche geschikt zijn voor hun badkamer. Soms wil een klant een bepaalde douchecabine die qua afmetingen niet in de bestaande badkamer past. Andere klanten hebben weer andere wensen die niet te realiseren zijn in hun ruimte. Het vergt dan wat overredingskracht om ze van de juiste keuze te overtuigen. Soms kiezen klanten ervoor om hun badkamer te verbouwen zodat hun inloopdouche wél in de ruimte past, maar vaker moeten we samen op zoek naar zaken die in de bestaande situatie passen. De prijs is vaak ook een kwestie. Daarom ben ik blij dat ik inmiddels wat adressen heb waar ik voordelig een inloopdouche kopen kan. Ik kan mijn klanten dan mooie opties voorleggen zonder hun budget er in één keer doorheen te jagen. Ze zijn vaak blij met mijn suggesties. Uiteindelijk willen de meeste mensen vrij standaard zaken in hun badkamer. Een inloopdouche moet een luxe uitstraling hebben zonder te veel geld te kosten. Gelukkig kan ik dat in de meeste gevallen vrij eenvoudig realiseren. 

Inloopdouche realiseren met douchewanden

Eén van de eenvoudigste manieren om een inloopdouche in een badkamer te maken is door douchewanden te gebruiken. Je kiest hiervoor één hoek van de badkamer waar je een glazen wand neerzet. Hierdoor maak je een prettige, afgeschermde hoek. Je hebt allerlei opties als je een douchewand wilt kopen. Zo zijn er douchewanden van helder glas, matglas en melkglas. Het is ook mogelijk te kiezen voor twee douchewanden, waardoor je een soort ingebouwde douchecabine krijgt. Hiermee zorg je ervoor dat water op geen enkele manier in de rest van de badkamer komt. Soms volstaat één enkele douchwand ook, waarbij we een douchestang aanbrengen. De klant hangt vervolgens zelf een douchegordijn op. 

Douchewand kopen

Als je thuis een inloopdouche wilt maken en verder geen aanpassingen wilt doen aan je badkamer is een douchewand kopen het enige wat je hoeft te doen. Deze plaats je op de tegels in je badkamer, waarna je alleen nog een douchestang en douchegordijn hoeft op te hangen. Het is de ideale manier om snel een goede douchecabine te maken in een betegelde ruimte. Ik pas deze methode in bijna de helft van de gevallen toe, en mijn klanten zijn er zonder uitzondering tevreden over. 

Geef een reactie