Tovertips voor een stoere tienerkamer

De musical van groep acht is net achter de rug en de nieuwe school van je kind is met zorg gekozen. Tijd om die roze of blauwe kinderkamer om te toveren naar een stoere tienerkamer. Voor jouw inspiratie én voor die van je kind, lees je hier wat tips om snel mee aan de slag te gaan.

Kleuren

Kies een beperkt aantal basiskleuren die je laat terugkomen in de meubels, muren en accessoires. Houd het simpel en gebruik maximaal drie kleuren waarbij zwart en wit niet meetellen. Zo oogt het rustig en kun je naar hartenlust combineren met accessoires in bijpassende kleuren. Leuk is bijvoorbeeld om de kleuren terug te laten komen in het beddengoed of het bureau. Betrek je kind bij het uitkiezen en inrichten. Vooral meiden vinden het leuk om samen nieuwe spulletjes uit te kiezen: kussentjes, fotolijstjes, een plant, een zacht kleedje voor de vloer.
Je kunt de kamer functioneel verdelen in gedeeltes, bijvoorbeeld een ontspanningshoek met het bed en een werkgedeelte met bureau en schoolspullen. De delen kun je afscheiden met een kastje of een licht doorlatend gordijn. Er zijn decoratieve kralengordijnen op de markt in allerlei kleuren. Losse spullen, schriften en schoolboeken kunnen netjes bij elkaar worden opgeborgen in lades of in een trolley. Dat oogt rustiger.

Verlichting

Kies voor het slaapgedeelte voor een decoratieve en sfeervolle verlichting. Boven de werktafel heeft je tiener helder licht nodig. Overweeg eens een LED Downlighter. Dit geeft goed licht en neemt geen plaats in op het bureau. Kies voor warm wit of neutraal licht. Is je tiener niet aan het werk dan kan de downlighter worden gedimd. Er zijn armaturen in wit, zwart of chroom verkrijgbaar. Speel eens met de licht en donker. Een zwart armatuur contrasteert goed tegen een witte achtergrond. Het geeft de ruimte een heel ander effect dan een witte spot tegen wit.

Slapen

De raambekleding stem je het best af op de wens en behoefte van je kind. Het ene kind wil het ’s nachts graag een pikdonkere kamer terwijl het andere kind juist wat licht in de kamer wil hebben. Voor een donkere kamer kies je verduisterende rolgordijnen. Zorg dat deze strak tegen het venster worden bevestigd zodat er geen ongewenst licht binnen valt.
Heeft je kind vaak een vriend of vriendin te logeren? Er zijn bedden die je in een handomdraai van een één- naar een tweepersoonsbed omtovert. Geen gesleep met matrassen of luchtbedden die ze moeten oppompen. Zoek je meer inspiratie voor de tienerkamer? Kijk eens op internet of in de bouwmarkt.
 

Geef een reactie