Tips voor een goede feest outfit

Het is altijd een lastige keuze, wat trek je aan naar een feest. Ga je in je mooiste outfit, of hou je het lekker simpel. Wat is geschikt voor het feestje waar je heen gaat, val je niet te erg uit de toon. Of wil je juist uit de toon vallen, zodat je alle aandacht opeist. Het zijn allemaal vragen die je jezelf stelt voor je het feest outfit uit zoekt. Het makkelijke is natuurlijk een verkleedfeestje, dan kan je gewoon in een goed kostuum gaan. Maar helaas is dat niet altijd het geval, en moet je soms gewoon even wat extra je best doen op een outfit. En om daar wat mee te helpen schrijf ik er een blogje over. Zodat je tenminste een begin hebt, en vanaf daar naar het perfecte outfit toe kan werken. 

Wat voor soort feest is het

Eigenlijk de belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen is wat voor soort feest het is. Want als het een heel casual feest is, kan het een beetje teveel zijn als je in je Michael Kors jurk aan komt zetten. Let goed op of het feest een thema heeft, dit kan je vaak al heel erg helpen. Is het thema bijvoorbeeld strak in pak, dan is je outfit snel geregeld. Als er geen thema is moet je kijken naar wat de gelegenheid is. Bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje kan je het beste een beetje casual gaan. Het is een blije en luchtige gelegenheid, en zo moet je dan ook gekleed gaan. Een feest voor een diploma uitreiking of iets dergelijks is weer een andere zaak. Dit is nog steeds een leuke gelegenheid, maar wel een stukje serieuzer. Hierbij is het vaak wel beter om wat netter gekleed te gaan. Denk hierbij aan een simpel maar net outfit. Het hoeft niet te deftig te zijn, maar wel dat je er netjes uitziet.

Ken jezelf en weet wat je goed staat

Iets wat ik erg vaak zie gebeuren is dat mensen online of op instagram mensen wat zien dragen en denken dat het echt geweldig is. En dit is natuurlijk hartstikke leuk, alleen kleding moet je ook passen en goed staan. Klakkeloos andere mensen hun outfits kopiëren werkt niet altijd, want sommige dingen staan je nou eenmaal gewoon niet. Wat voor kleding je kan dragen ligt heel erg aan een paar dingen. Lengte, figuur, en uitstraling. Hier moet je heel erg rekening mee houden. Natuurlijk moet je uiteindelijk gewoon dragen wat je zelf mooi vindt, maar het kan geen kwaad om rekening te houden met wat ook daadwerkelijk goed staat. Het is niet een slecht ding om te accepteren dat je figuur bepaalde dingen simpelweg niet aankan. En het allerbelangrijkste, voel je comfortabel in wat je draagt. Zo zie je er altijd flitsend uit, waar je ook naartoe gaat!

Geef een reactie