Onze ervaring met het adopteren van een hond

Al ongeveer twee jaar dachten mijn vriend en ik erover om een huisdier te nemen. We wilden allebei heel graag een hond, maar twijfelden toch over de hoeveelheid werk. Toen hoorden wij via vrienden over een stichting die buitenlandse straathonden opvangt en verzorgd. Wij besloten een kijkje te nemen bij de opvang en werden verliefd op een van de hondjes. In deze blog vertel ik meer over dit adoptieproces en hoe wij ons hebben voorbereid op een hond. 

De hondenopvang

Via vrienden hoorden wij dus van een stichting die straathonden uit het buitenland opvangt. Dit zijn honden die uit plaatsen komen waar het als dier niet prettig is om op straat te leven. Ze lijden honger en krijgen vaak te maken met geweld. Deze stichting waar wij van hoorden, haalt deze honden weg uit deze ellende en zorgt ervoor dat ze naar Nederland kunnen komen. Hier worden ze met liefde verzorgd totdat iemand ze komt adopteren. Bovendien krijgen de honden een medische check en indien nodig worden ze gesocialiseerd. 

Liefde op het eerste gezicht

De honden stichting vindt het heel belangrijk om een goede match te vinden tussen hond en baasje. Wij hadden ons aangemeld op de site en hierbij moesten wij allerlei vragen beantwoorden over ons karakter en andere eigenschappen. Binnen twee weken werden wij uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierbij werd ons eerst gevraagd wat wij precies zochten in een hond en stelden ze nogmaals vragen over ons leven en persoonlijkheden. Afhankelijk van deze informatie, lieten ze ons een aantal honden zien die een goede match zouden kunnen zijn. Wij werden op slag verliefd met een donkerbruin hondje. Het was echter niet meteen zeker of wij deze zouden krijgen. Twee weken beslistermijn gingen eroverheen, maar toen kregen wij het goede nieuws dat ze ons geschikte baasjes vonden. Wij mochten de hond na 2 weken al ophalen. 

Het huis voorbereiden

Twee weken is natuurlijk niet zo lang om je voor te bereiden op een hond. Vooral adoptiehonden hebben soms nog wel eens een gebruiksaanwijzing, dus wij vonden het erg spannend als nieuwe baasjes. Wij wisten ook eigenlijk niet zo goed wat wij allemaal in huis moesten halen. Gelukkig ontdekte wij 1 merk, Beeztees, dat bijna alles verkoopt voor honden. Hondenvoer, speeltjes en verzorging tools, Beeztees had het allemaal. Wij besloten hier al onze benodigdheden te bestellen en eigenlijk waren we toen zo klaar. Tegenwoordig is het slechts een kwestie van de winkel inlopen en klaar is kees.

Geef een antwoord