Mijn verschrikkelijke dimbare LED inbouwspots

Toen wij enkele jaren geleden ons nieuwe huis kochten, moesten we een beslissing maken over wat voor verlichting wij wilden. Helaas zaten mijn man en ik echter, wat verlichting betreft, niet op één lijn; hij wilde heel graag dimbare LED inbouwspots in het gehele huis en ik wilde liever smaakvolle hanglampen. Uiteindelijk, na veel en lang gediscussieerd te hebben, hebben we een deal gemaakt: dimbare LED inbouwspots in de keuken en badkamer en hanglampen in de rest van het huis. In de eerste instantie was ik best tevreden met deze tussenweg, maar ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik vanaf het begin af aan al een verschrikkelijke hekel heb aan deze dimbare LED inbouwspots. In deze blog ga ik je vertellen waarom dat zo is.

De installatie was een regelrechte ramp

Zoals ik eerder al heb beschreven, hebben wij LED inbouwspots in de badkamer en in de keuken. In beide ruimtes heeft de installatie van deze LED spots dimbaar (zacht uitgedrukt) nogal wat moeilijkheden met zich meegebracht. Om de LED spots te installeren moesten er gaten geboord worden in het plafond en aangezien mijn man zelf benoemd ‘klusser’ is, stond hij erop dat hij de spots zelf zou installeren. Het resultaat: er zaten veel te grote gaten in het plafond en we moesten een gespecialiseerd bedrijf bellen om het op te lossen en de spots alsnog voor ons te installeren.

De dimfunctie doet het vaak niet

Als ik ’s avonds in de keuken bezig ben, heb ik niet zo’n behoefte aan fel licht boven mijn hoofd. Om die reden was ik natuurlijk heel erg blij dat de LED inbouwspots dimbaar waren. Echter, de dimfunctie van de LED spots doet het, om welke reden dan ook, vaak niet en als hij het wel doet, heb ik hem niet nodig. Hier irriteer ik mij uiteraard mateloos aan; het feit dat de LED spots dimbaar waren, was naar mijn mening namelijk de enige goede eigenschap van de LED spots.w

Het is niet smaakvol

Ik wilde niet voor niets hanglampen in plaats van dimbare LED inbouwspots; ik vind led verlichting simpelweg niet mooi en het geeft de inrichting een kille, saaie uitstraling. In de badkamer vind ik dit in principe dan niet zo’n probleem, het is ten slotte een badkamer, maar de keuken zou er naar mijn mening een stuk gezelliger uitzien als de verlichting niet enkel bestond uit LED inbouwspots. Met andere woorden, het installeren van LED inbouwspots in je keuken is de snelste en eenvoudigste manier om een gebrek aan sfeer te creëren.

Geef een reactie