Deze dingen wil ik doen voordat ik oud word

Een bucketlist, veel mensen hebben er eentje. Zelf heb ik ook een lijstje van dingen die ik wil doen voordat ik oud word. En eerlijk is eerlijk, met mijn 67 jarige leeftijd ben ik al behoorlijk oud. Mijn benen vertonen af en toe al wat mankementen en het zal niet heel veel jaar meer duren voordat een rollator kopen een must word. Omdat ik nu nog relatief mobiel ben, wil ik komend jaar mijn bucketlist grotendeels afwerken. In deze blog lees je welke activiteiten ik de komende maanden dus zal ondernemen en van mijn lijst af zal strepen. 

Parachutespringen

Je zult nu denken: Ben je misschien niet een beetje oud om parachute te springen? Maar nee hoor, dat valt hartstikke mee. Als ik jong genoeg ben om een blog te kunnen schrijven, dan ben ik ook jong genoeg om uit een vliegtuig te springen. Parachute springen heeft altijd al op mijn bucketlist gestaan. En waarom ik dit nooit eerder heb gedaan, weet ik eigenlijk niet. Omdat het er nooit van is gekomen, heb ik mij voorgenomen om in 2020 eindelijk de sprong te wagen. Het liefst zou ik parachute springen op een hele mooie locatie. Gelukkig heb ik in mei een weekje Egypte geboekt met mijn kinderen, dus dit is voor mij het perfecte moment om mijn droom eindelijk werkelijkheid te maken. 

Terug geven aan de samenleving

Nu ik steeds ouder word, zie ik steeds meer in hoe mooi mijn leven is geweest. Ik heb het altijd goed gehad en heb nooit iets tekort gehad. Vandaar dat ik heb besloten om vrijwilligerswerk toe te voegen aan mijn bucketlist. Ik heb in mijn jeugd hier en daar wel eens dingen vrijwillig gedaan, maar ik heb mij nooit heel actief voor een goed doel ingezet. Dit is toch iets dat ik gedaan wil hebben voordat ik dit niet meer kan doen. Deze kerst maak ik al een beginnetje hiermee door te helpen met het versieren van een bejaardentehuis voor de feestdagen. Hierna wil ik in 2020 echter vaker mijn hulp aanbieden in dit verzorgingstehuis bij allerlei activiteiten. Daarnaast wil ik ook de lokale voedselbank gaan helpen met het verzamelen en uitgeven van voedselpakketten. 

Een nieuwe taal leren

Ik ben van plan om na mijn pensioen nog heel wat af te reizen zolang ik dat kan. Bij voorkeur ga ik naar Zuid-Amerika, omdat dit het enige continent is dat ik nog nooit heb bezocht. Om deze reden, wil ik graag leren om Spaans te spreken. Ik heb besloten dat ik in 2020 wekelijkse Spaans lessen ga nemen. Hopelijk kan ik na een aantal cursussen dan zo goed spaans, dat ik tijdens mijn reisjes kan praten met de locals in Zuid-Amerika.

Geef een reactie